Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Thilo Frank – The Phoenix is closer than it appears

12. okt 2023 til 25. feb 2024

Tag en gyngetur i Thilo Franks uendelige rum. Oplev den altomsluttende spejlinstallation The Phoenix is closer than it appears.

The Phoenix is closer than it appears er en vild oplevelse. Når du træder ind i Kunstens Store Sal er den store spejlinstallation næsten usynlig. Den forsvinder ligesom i de hvide omgivelser. 

 

Men på den ene side af installationen gemmer sig en lille dør. Og når du træder ind ad den dør, åbner der sig en helt anden verden. Et uendeligt rum.

 

Lyset og lyden forandrer sig. Der er spejle fra gulv til loft og på alle fire vægge, og du bombarderes med dine egne utallige spejlbilleder.

 

Inde midt i rummet finder du en gynge. Når du sætter i bevægelse, forandrer rummet sig igen. Vægge, loft og gulv forsvinder i en centrifugal bevægelse, og det er, som om kroppen kastes ud i et rum uden ende.

 

Og dit eneste fikspunkt er din egen krop.

 

Thilo Franks leg med rum

Thilo Frank bor og arbejder i Berlin og München. Han er uddannet fra Staatliche Akademie der Bildende Künste Stuttgart og Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.

 

Fælles for Thilo Franks værker er, at han leger med lys, rum og bevægelse. Han arbejder i et krydsfelt mellem installation, arkitektur og design, hvor han inviterer beskueren til at blive en del af hans værker. 

 

Kom og oplev The Phoenix is closer than it appears. Værket får først sin tiltænkte virkning ved din tilstedeværelse, din krop, din bevægelse og din tid. Tag dig tid til at møde og fordybe dig i værket.

 

Og nyd gyngeturen – det er dig og dine sanseoplevelser, der er i centrum. 

 

Foto: Thilo Frank, 2011.