Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Netop lukket
Kalender

Maria Nordin – Overload

23. nov 2023 til 9. jun 2024

Kroppe i vrid, kroppe i interaktion og kroppe i rum. Hos den både spirende og samtidig allerede anerkendte kunstner Maria Nordin (f. 1980) er det altid menneskekroppen, der er det centrale tema, når hun undersøger det unikke samspil mellem motiv, materiale og beskuer.

I Maria Nordins pastelfarvede univers forenes det sarte med det stærke og det smukke med det ubehagelige, når hendes behandling af menneskekroppen med alt hvad den indebærer af muskler, bevægelser, hud og hår blæses op i stor skala og forårsager en kropslig erfaring med malerierne. Gennem de seneste år har hendes maleri udviklet sig med næsten udviskede eller abstrakte detaljer, og hendes særlige stil læner sig op ad det ”unheimliche”, hvor det velkendte opleves som noget mystisk eller foruroligende.

 

”Når det gælder akvarellen, så bestemmer den ganske meget selv, man kan ikke have kontrol hele tiden.”

– Maria Nordin

 

Den flydende vandfarve og pigmenterne i Nordins malerier har deres eget liv, men præciseres på mesterlig vis af kunstneren, der har taget materialet til sig som sit primære. Malerierne er en form for fastfrysning af lige nu og lige her – en tid, hvor uret er gået i stå, og en enkelt bevægelse bliver indfanget i hendes fascination af menneskekroppen og dens væren i verden. En verden, hvor sindet er underlagt kroppen på både godt og ondt. På den måde vil også mødet mellem kroppene i papir og beskuerens krop lægge op til en sanselig oplevelse, der lukker alt andet ude og inviterer til en fysisk tilstedeværelse.


Som et særligt element i udstillingens malerier ses stoffet anvendt i forskellige former. Her fungerer det både som et taktilt landskab, der går i samspil med Kunstens arkitektur, men også som et billede på overflod og følelsen af at være fortabt i vores samtid.

 

Udstillingen Overload er Maria Nordins første soloudstilling på et museum uden for Sverige.

Om kunstneren

Maria Nordin (f. 1980) er uddannet fra Kong. Konsthögskolan i Stockholm (2005-2010) og lever og arbejder i Stockholm, Sverige. Siden sin afgang har Nordin regelmæssigt udstillet ved gallerier og museer i Sverige og har fået stor anerkendelse for sit arbejde med akvareller og animation i stor skala. I 2011 blev hun tildelt Beckers Artist Prize, og havde en soloudstilling ved Färgfabriken i Stockholm. I 2017 modtog hun Carl-Axel Valén stipendiet. Hendes store soloudstilling ved Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn (2018) turnerede til Halmstad konsthal og Eskilstuna konstmuseum (2019). Nordin er repræsenteret i samlinger på blandt andet Moderna Museet, Nordiska Akvarellmuseet, Västerås Konstmuseum og Göteborgs Konstmuseum i Sverige.

★★★★★★

Tindrende flot udstilling

— Nordjyske

Støttet af:

 

 

 

 

 

Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat