Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Kunsten Filmklub: Astrup & Bordorff – Filmkabaret med tung makeup og velfærdsnostalgi

Kunsten Filmklub: Astrup & Bordorff – Filmkabaret med tung makeup og velfærdsnostalgi.

Sæt dig godt til rette med et glas i den ene hånd, snacks til den anden og tag med kunstnerduoen Astrup & Bordorff på en nostalgisk rejse med trilogien af filmkabaretter om den danske velfærdsstat og tabet af fælles værdier. Igennem musik, humor og politisk satire – tilsat tung makeup og papmaché – blander trilogien fortid og fremtid i et tankevækkende, helstøbt værk, der udfordrer vores traditionelle nationalromantiske forestillinger.


Troe & Agtsom (2017) af Astrup & Bordorff

Varighed: 24:45 min.

Still fra Troe & Agtsom, 2017

Troe & Agtsom - den første film i trilogien - foregår i den over 100 år gamle Centralpostbygning i Tietgensgade i hjertet af København, før den blev omdannet til luksushotel. Bygningen er en oplevelse i sig selv og er et arkitektonisk symbol på en svunden æras tro på fremtiden, kommunikationsteknologier og moderne civilisation. Filmen berører emner som arbejdsforhold, privatisering, køn og velfærdsstatens endeligt – og den rør dybt.


Kirsten Astrup har komponeret musikken, og Maria Bordorff har skrevet teksterne.


Sprog: Dansk
Undertekster: Engelsk


Urolige hjerte (2018) af Astrup & Bordorff

Varighed: 35:26 min.

Still fra Urolige Hjerte, 2018
Urolige hjerte er anden del af Astrup & Bordorffs trilogi.


Filmen er baseret på dybdegående research, der omfatter en lang række interviews med tidligere togværtinder og fagforeningsfolk. Samtaler, gamle fotos og VHS-optagelser fra gamle varietéer har alle været med til at forme og kvalificere filmen og dens scener, kostumer og tekster.


I filmen præsenteres vi for en række karakterer: Togpassagerer, jernbanearbejdere, tre byggematadorer, en forfatter og en dronning. Hvert perspektiv fortæller os noget om udhulingen af kollektivet. Traditionelle nationalromantiske ideer udfordres, og værket sætter spørgsmålstegn ved, hvem vores fællesskab omfatter – og hvem det udelukker.

 

Kirsten Astrup har komponeret musikken, og Maria Bordorff har skrevet teksterne.

 

Sprog: Dansk
Undertekster: Engelsk

 

Kunstmuseet (2021) af Astrup & Bordorff

Varighed: 37:00 min.

Kunstmuseet Astrup og Bordorff

Trailer til Kunstmuseet, 2021 – en filmkabaret af Astrup & Bordorff
Kunstmuseet er sidste del af Astrup & Bordorffs trilogi.


En barselsgruppe går i ekstase over en drag-omvisning, journalist Poul Nesgaard læser op for to orme i museumskælderen, og på overvågningskameraet dukker der pludselig en besynderlig papmaché-karet op foran museets port… Med filmkabaretten Kunstmuseet bevæger kunstnerduoen Astrup & Bordorff sig bag om kulisserne på SMK og har tegnet et sørgmuntert portræt af hele Danmarks kunstmuseum anno 2021.


Værket er skabt på baggrund af gamle breve, historiske dokumenter i SMK’s arkiver, publikumsundersøgelser, skiftende brandingstrategier – og ikke mindst samtaler med ansatte i hele museet. Resultatet er, hvad kunstnerne selv kalder en filmkabaret, hvor anekdoter, kunstfaglige betragtninger og kulturpolitiske stikpiller bliver blandet i en humoristisk og underholdende filmisk fortælling med kritisk brod.


Kirsten Astrup har komponeret musikken, og Maria Bordorff har skrevet teksterne.


Sprog: Dansk
Undertekster: Engelsk

 

Om kunstnerduoen Astrup & Bordorff

Kirsten Astrup (f. 1983) og Maria Bordorff (f. 1988) har arbejdet sammen i flere år og officielt dannet en duo siden 2018. Duoen slog igennem med deres humoristiske og kritiske filmkabareter Troe og Agtsom (2017) og Urolig Hjerte (2018), der stiller sig både nostalgisk og samfundskritisk overfor privatiseringen af den danske velfærdsstat. Startskuddet er altid musikken, der er skrevet og komponeret af duoen selv, og betegnelsen filmkabaret er oplagt om deres korte kunstfilm, inddelt i episoder med musik, dansenumre, ordløse scener, dramatik, queer og kulør. Senest har Astrup & Bordorff haft en soloudstilling på SMK og deres værker er desuden blevet vist på Arken, Museet for Samtidskunst, Holstebro Kunstmuseum og Munchmuseet.

Datoer

14. dec 2023, 18:30 til 20:15

Praktisk information

  • Du skal kun betale entré for at deltage i arrangementet. Medlemmer af Klub Kunsten + Utzon har fri entré for kortholder og en ledsager.
  • Der er et begrænset antal pladser til arrangementet. Vil du sikre dig en plads, kan det ske mod et reservationsgebyr på 20 kr.
  • Introduktionen foregår på dansk, men filmene er dansksprogede med engelske undertekster.
  • Vin og anden forplejning er ikke inkluderet men skal tilkøbes.
  • Køb et Filmklub-set på forhånd og spar op til 30 kr. pr. set.
  • Øvrige snacks og drikkevarer kan købes i Brasseriet og må gerne medbringes i auditoriet.
  • Reservationsgebyret refunderes kun ved aflysning af arrangementet.

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten efter 17: Ny aften – nye oplevelser

Kunsten holder åbent til kl. 21 tirsdag, onsdag og torsdag

Kreative workshops

Kreative workshops med værksteder, tegnekurser og kunstneriske eksperimenter

 

Foredrag og samtaler

Foredrag og samtaler om kunst, arkitektur, samfund, kultur og aktuelle udstillinger.

 

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

Kunsten efter 17 er støttet af