Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Lukker snart
Kalender

Eleven Less One

16. sep 2016 til 29. feb 2024

Med 'Eleven Less One' er Kunstens Lille Sal blevet forvandlet til et spejlkabinet, som skifter karakter alt efter hvem der ser på det. Værket fuldendes først i det øjeblik, hvor vi træder ind og står foran det.

Den betagende spejlinstallation 'Eleven Less One' er skabt af den italienske kunstner Michelangelo Pistoletto (f. 1933), som er verdenskendt for sine spejlværker.

 

Gennem hele sin karriere har Pistoletto arbejdet med spejlet og spejlningen som et kunstnerisk element og som en udtryksform der sætter betragteren i centrum. Med et enkelt, velkendt og ikke mindst forførende materiale udfordrer Pistoletto os som betragtere til at kaste et blik på os selv og verden omkring os.

 

Fredag d. 16. september 2016 udførte Michelangelo Pistoletto performancen ’Eleven Less One’. Ved denne lejlighed vil spejlene blive knust, hvorved de mange underliggende farver afsløres. Med Pistolettos performance fuldendes og indvies Kunstens nyerhvervede værk 'Eleven Less One'.

 

'Eleven Less One' er en generøs gave fra Ny Carlsbergfondet til museet i anledning af genåbningen tilbage i januar 2016.

 

Video: Tidligere museumsdirektør på Kunsten, Gitte Ørskou, om 'Eleven Less One'

gitte ørskou om eleven less one

 

Video: Kunstner, Michelangelo Pistoletto, om 'Eleven Less One'

michelangelo pistoletto interview

Sponsorer