Secondary navigation

Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Besøg

Skulpturparken

Kunstens skulpturpark er ligesom selve museet tegnet af Alvar Aalto. Og, som du vil opdage, løber der en tydelig rød tråd gennem Aaltos arkitektur og interiørdesign og ud i skulpturparken. I skulpturparken kan du opleve skulpturer og installationer af bl.a. Bjørn Nørgaard, Mogens Møller, Jeppe Hein og Gunnar Aagaard Andersen.

Tidligere blev skulpturparken mest brugt til at kigge på. De fine fruer, som typisk var dem, der besøgte museet tilbage i tiden, stod uden for og betragtede parken og værkerne på afstand. De skulle ikke nyde noget af at træde ud på græsset i deres højhælede sko!

 

Del af en helhedstankegang

Det, de kunne se, og som du også kan opleve i dag, er det arkitektoniske samspil med omgivelserne: museet, amfiteateret og skulpturterrassen går i ét med den omkringliggende natur, og at bygningen og naturen hænger sammen. Alvar Aalto tegnede og skabte Kunsten ud fra en helhedstankegang, som handlede om at lade modsætninger mødes og supplere hinanden.

 

Det ser du et glimrende eksempel på, når du står i skulpturparken og kigger op på museumsbygningen: Det er som om, at bygningens rene, skarpe linjer vokser ud af landskabets dybde – som en slags naturlig forlængelse af parken! Men også når du står inde på museet, opleves det som om, at parken er en del af bygningen – det store, saftige grønne areal uden for ”vælter” ind ad de store vinduer i forhallen.

 

Naturen understøtter værkerne

Naturen, som omkranser værkerne i Skulpturparken, er designet til, at parkens kunstværker for alvor kommer til deres ret: Det store græsareal foran museet brydes kun af ganske få træer, hvilket giver plads til, at du kan få den bedste oplevelse af det kunstværk, du står overfor.

 

Gennemgribende restaurering

Skulpturparken blev, som resten af museet, restaureret og revitaliseret i 2014-16. Parken trængte til en ”opstramning”, så det oprindelige, styrede kig til skoven fra bygningen blev genskabt – og parken fik et nyt og mere enkelt liv. Derudover blev den omgivende hvide mur istandsat og en række skulpturer sat på depot eller omplaceret.

 

Adgang til parken

Skulpturparken er åben for besøgende året rundt, 24 timer i døgnet. I museets åbningstid er der adgang til parken via museet, hvor der betales almindelig entré. Du går ud i Skulpturparken fra underetagen ved Brasserie Kunsten. Efter åbningstid og om mandagen, hvor museet typisk er lukket, er der adgang til Skulpturparken via trappen fra Kong Christians Allé.