Kunsten Museum of Modern Art Aalborg

Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg

Tlf: +45 99 82 41 00
kunsten@kunsten.dk
CVR: 47 21 82 68
faktura@kunstenfaktura.dk

 

Danske Bank

Regnr.: 4368 Kontonr.: 13534926

Kalender

Klog på Kunsten: Heerup og de alternative verdener

21. mar 2024, 17:00 til 18:30

Kom med ind i Henry Heerups forunderlige univers, der både er fantasifuldt og fuld af fuglefløjt.

Pladserne til de to første udgaver af arrangementet blev hurtigt udsolgt. Nu kan vi heldigvis gøre endnu flere klogere på Kunsten.

 

I forbindelse med udstillingen Henry Heerup – Hvad skulle vi gøre uden fantasien? tænder vi gadelampen, og lyser ind i den have, hvor Heerup arbejdede omgivet af ukrudt og vildnis. I haven finder vi malerier, stenskulpturer og skraldemodeller, men også børnebøger og juleplatter. Alt sammen er små alternative verdener af farver, symboler, frihedskamp og fantasi.

 

Til dette Klog på Kunsten-foredrag undersøger vi hele Heerup: Hvilke tanker gjorde han sig om verden, og hvordan ses de i den måde han arbejdede på og i de mange forskellige kunstværker, han fik skabt? Vores dygtige kunstformidler Marianne Trenskow vil gøre dig klogere på Heerups kunst og alt det, der ligger bagved.

 

Det kræver ingen særlig viden om kunst eller kunsthistorie at være med – blot nysgerrighed.

 

Om Klog på Kunsten
Vær med når Kunstens auditorium danner rammen om foredragsrækken Klog på Kunsten. Her sætter vi spot på en aktuel udstilling, en særlig kunstner eller bestemt tematik, som du kan opleve på museet.
 
Oplev kunsten
I efteråret 2023 udfoldes Henry Heerups magiske univers i en stor udstilling. Udstillingens titel er kunstnerens egne ord: "Hvad skulle vi gøre uden fantasien?"

 

Udstillingen præsenterer et bredt udvalg af Henry Heerups værker, der spænder over 60 års virke, og giver et nuanceret indblik i de mangefacetterede sider af Heerups værk, der griber ind i livets store spørgsmål, tidens kollektive krigsangst og hverdagens små øjeblikke.

 

Billede i top: Henry Heerup, Atombomben, 1961. Kunsten Museum of Modern Art Aalborg.

Praktisk information

  • Alle kan være med – uanset forudgående viden om emnet.
  • Billetpris: 50 kr. + entré til museet.
  • Årskortholdere skal også købe billet, men har fri entré til museet - i mange tilfælde for både kortholder og for en ledsager.
  • Øl, vin, vand, kage og snacks kan købes i Brasseriet og må gerne nydes undervejs.
  • Der vil være en pause undervejs.
  • Billetkøb refunderes kun i tilfælde af aflysning.

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Køb årskort til Klub Kunsten + Utzon

Fri entré for dig og en ledsager, udstillinger i verdensklasse, lækker mad med rabat i Brasserie Kunsten, aktiviteter for store og små, rabat i Butik Kunsten og vi kunne blive ved...

En ekstra bid af Kunsten

En ekstra bid af Kunsten

Fuldend din kunstoplevelse med mad af den bedste kvalitet i hyggelige rammer. Velkommen på Brasserie Kunsten.
Lad dig inspirere af udstillingerne og et håndplukket udvalg af varer, der afspejler museets særudstillinger og egen samling.

Arrangementet er støttet af